COOP TUTY - Bechyně

Dnes otevřeno: zavřeno

Přepnout menu
Hledat
Můj košík

Hřebíček celý 18g

Hřebíček celý 18g lze zakoupit pouze v násobcích 1

Hřebíček celý 18g

Akce do 31.12.
34,90 Kč 193,89 Kč za 100g
Skladem
Demo
Kód Produktu : 406180
Země původu : Výrobce neuvádí
Výrobce: Orkla Foods - divize Hamé a Vitana
Dodavatel: VITANA, a.s.
EAN Code: 8593837256006

Popis produktu | Složení | Alergeny | Nutriční hodnoty | Velikost

Popis produktu:

Hřebíček má příjemnou, silně aromatickou vůni i chuť. Jako koření se používají nerozvinutá květní poupata stálezeleného tropického stromu hřebíčkovce. Hřebíček se používá k přípravě dušeného masa, zvěřiny a do nejrůznějších omáček. Nejrozšířenější využití má však při přípravě sladkých pokrmů, jako jsou perníky, ovocné koláčky a vánoční pečivo. Vynikající je v kombinaci se skořicí. Používá se také k přípravě horkých nápojů, svařeného vína a punče. Obvykle roste nejlépe v blízkosti pobřeží. Zatímco po dlouhou dobu byl kultivován téměř výhradně v Indonésii, dnes můžeme mezi přední světové producenty hřebíčku zařadit oblasti v Karibiku, na Srí Lance, Madagaskaru, Tanzanii, Indii a Brazílii. Chuť a vůně: Hřebíček má příjemnou, silně aromatickou vůni a pikantní ovocnou chuť s pepřovým podtónem. Popis rostliny: Jako koření se používají květní poupata stálezeleného tropického stromu hřebíčkovce kořenného. Tento strom kuželovitého tvaru může růst do výšky 10 až 12 metrů. Hřebíčkovec kořenný má silný kmen a ve volné přírodě se může dožít věku 400 let. Listy jsou lesklé a tmavě zelené. Rudé květy mají žluté okvětní lístky. Poupata mají nejprve bledou barvu, ale postupně zezelenají a v době sklizně už mají zářivě červenou barvu. Obvykle se sklízejí, když dosáhnou délky 1,5 až 2 cm. Historie a původ: Hřebíček pochází z Moluckých ostrovů v Indonésii. Číňané znali toto koření již od 3. století před naším letopočtem. V Asii se používá již více než 2 000 let. Čínští dvořané si ho dávali do úst, aby si osvěžili dech a neurazili císaře, když s ním jednali. Arabští obchodníci rozšířili hřebíček do Evropy okolo 4. století. Římané ho používali v kuchyni i k léčbě nemocí. Od konce 8. století si hřebíček v Evropě začal získávat značnou popularitu. Ve středověku byl velmi ceněný pro své štiplavé aroma, které přebilo chuť špatně konzervovaných potravin. Během středověku hřebíček patřil k jedněm z nejdražších koření. Bohatou vůni hřebíčku lze cítit na velkou vzdálenost, a tak je možné, že staří cestovatelé objevili některé ostrovy s kořením díky pronikavé vůni. V 17. a 18. století dosáhl v Británii hodnoty zlata, kvůli vysoké ceně dovozu.

Složení:

Hřebíček má příjemnou, silně aromatickou vůni i chuť. Jako koření se používají nerozvinutá květní poupata stálezeleného tropického stromu hřebíčkovce. Hřebíček se používá k přípravě dušeného masa, zvěřiny a do nejrůznějších omáček. Nejrozšířenější využití má však při přípravě sladkých pokrmů, jako jsou perníky, ovocné koláčky a vánoční pečivo. Vynikající je v kombinaci se skořicí. Používá se také k přípravě horkých nápojů, svařeného vína a punče.

Podmínky skladování:

Skladujte v suchu. Hřebíček uchovávejte v dobře uzavřené skleněné nádobě na chladném, tmavém a suchém místě. Můžete ho rozemlít i pomocí ručního mlýnku. Mletý hřebíček rychleji ztrácí chuť.

Velikost:

18 g
Upozornění pro spotřebitele:
Snažíme se o co nejsprávnější zobrazení informací o výrobcích, přesto se parametry mnoha výrobků neustále aktualizují a může dojít ke změnám ve složení potravin, obsahu živin, dietetických informací, či alergenů. Věnujte tak pozornost především etiketě výrobků před jejich upotřebením a nespoléhejte se jen na informace uvedené na internetových stránkách.
Informace pravidelně aktualizujeme, ale přesto nemohou spotřební družstva COOP přijmout odpovědnost za jakékoliv nesprávné informace. To však nemá vliv na Vaše zákaznická práva dle platného zákona.